Basisrecept voor 12 cakejes
Ingrediënten
- 120 gr boter op kamertemperatuur
- 120 gr zelfrijzend bakmeel
- 120 gr fijne kristalsuiker
- 2 eieren op kamertemperatuur
- (eventueel 2 eetlepels melk)
- Bakblik voor 12 cakejes
- een mixer
- een zeef
- papieren vormpjes
- weegschaal
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter, maar doe het beetje bij beetje. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Mix de eiren er 1 voor 1 door en eventueel de melk. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel het er door heen.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag. Bak ze voor 20-25 minuten tot ze gerezen en goudbruin zijn. Prik een satéprikker in de cakejes. Als de satéprikker er schoon en droog uit komt zijn de cakejes gaar. Even laten afkoelen en je kunt beginnen met decoreren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten