zondag 19 juli 2015

Micropia

Nog niet zo heel lang geleden opende het museum Micropia haar deuren. Dit museum ligt direct naast de dierentuin Artis en is lekker goed bereikbaar. "Micropia, toont het onzichtbare". Dat was eigenlijk het enige wat op hun website stond. Het was niet echt duidelijk wat je kon verwachten van het museum. Eerder in het jaar hebben we, twee vriendinnen en ik, microbiologie gehad en we waren toch wel nieuwsgierig.

Wanneer je in het museum binnenkomt wordt je met een lift naar boven gebracht, op naar de wereld van de micro-organismen. Het eerste wat je ziet als de liftdeuren opengaan is de stamboom van het leven. Niet echt bijzonder denk je misschien. Alleen deze versie is reusachtig groot en de tak van de micro-organismen (het grootste deel van de stamboom) licht op in het licht van de blacklights. Daarnaast is deze stamboom gebaseerd op de nieuwste database die gebruikmaakt DNA. En misschien nog wel het leukste is dat een enthousiaste meneer in een witte labjas  overal uitleg bij geeft.


Verder was het museum erg modern. Naast erlenmeyers vol met borrelende algen en de microscopen stond altijd een computerscherm met info en een bijbehorend animatiefilmpje. Hierdoor wist je snel waar je nou precies naar aan het kijken was. 

Om het voor de kinderen iets leuker te maken kan je overal stempels verzamelen. Soms moest je nog best goed zoeken om ze allemaal te vinden. Aan het eind kun je ze tot leven laten komen. Ondanks dat denk ik dat het museum toch meer geschikt is voor wat oudere kinderen.

Na een bezoek aan het museum, waar we ongeveer zo'n 2,5 uur rondgelopen, hebben we nog lekker wat gedronken. Op het Artisplein naast Micropia kun je ook lekker in de zon gaan zitten terwijl je naar de flamingo's kijkt. 

Kaarten voor Micropia kosten 14,00 euro (12,00 voor kinderen t/m 9 jaar) of kunnen gekocht worden in combinatie met een ticket voor Artis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten