zondag 28 oktober 2012

Oreo taartjes

Nu het vakantie is (was :( ) had ik eindelijk weer wat vrije tijd. Dus vond ik het tijd om weer is de keuken in te duiken om wat lekkers te maken. Ik vond dit recept op internet en zeg het nou zelf. Wie zegt er nee tegen iets met oreo koekjes?Oke beginnen maar. Hier de ingrediënten:
1. 2 pakken oreo koekjes (1 voor in de taart en 1 voor garnering)
2. 150 gram kristalsuiker
3. Een pak koekjes naar keuze (zolang je er maar een taartbodem van kunt maken)
4. Ongezouten boter (7 eetlepels, ongeveer 130-140 gram)
5. Vanillesuiker
6. Citroensap
7. 2 bakjes monchou Zacht & Luchtig
8. Slagroom (475 gr. maar ik heb er gewoon 500 gr. ingedaan)

Je begint met het verkruimelen van de koekjes uit de rol (dus niet de oreo koekjes). Ik heb ze allemaal in de keukenmachine gedaan, maar je kunt ze ook op andere manieren verkruimelen. Gebruik je fantasie!


Smelt de boter in een pannetje op het vuur of je kunt de boter ook laten smelten in een bakje in de magnetron  Haal het pannetje van het fornuis/uit de magnetron en voeg daarna de koekkruimels eraan toe. Meng alles tot het aan elkaar plakt.


Je kunt 1 grote taart maken of kleine taartjes zoals op het voorbeeld. Voor 1 grote taart bedek je de bodem van een springvorm (20 cm doorsnede) met het koekdeeg of maak met behulp van een bakring kleine rondjes zoals ik gedaan heb. Ik zelf raad de grote taart aan want de kleine rondjes waren best lastig. Eigenlijk moet je de ring erom laten zitten, maar ik persoonlijk heb geen 18 bakringen van hetzelfde formaat.


Zet het koekdeeg voor minstens een halfuur in de koelkast. Nu gaan we verder met de slagroom. Mix alles tot het een beetje stevig is en je er kleine piekjes mee kunt maken.


Meng in een andere bak de rest van de ingrediënten en volg vervolgens de slagroom er aan toe.


Mix dit alles goed door elkaar. Dan ziet het er als het goed is zo uit.


Nu zijn de oreo koekjes aan de beurt. Ik heb de verleiding weten te weerstaan en ze niet opgegeten haha. Stop ook deze in de keukenmachine er verkruimel ze.


Hou een klein beetje apart voor de garnering en meng rest van het slagroom/monchou mengsel met de kruimels.


Haal de bodempjes/bodem uit de koelkast (en zet de kookring er weer op). Verspreid nu het mengsel over de bodempjes en wacht een paar uur.


Spuit het beetje crème wat je apart gehouden hebt op de taartjes en gebruik als finishing touch een oreokoekje op elk taartje. En tada je taartje is klaar.


Zoals ik al zei is 1 grote taart handiger, want de crème is helemaal uitgezakt. Maar hij was verrukkelijk.
Veel plezier en eet smakelijk!7 opmerkingen: