zondag 27 januari 2013

Recept: Abrikozencake

Ik hou ervan op zondag middag lekker in de keuken te staan. Vooral als je de hele dag alleen nog maar huiswerk gemaakt hebt. En achteraf wordt je cake altijd weer gekeurd door je ouders. Als het dan in de smaak valt (wat meestal zo is), is 'ie ook zo weer op. Hier het recept.



Ingrediënten
125 gram boter, gesmolten
125 gram suiker
1/2 zakje vanillesuiker
mespuntje zout
3 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
gedroogde abrikozen, in stukken gesneden

Aan de slag
Beboter een cakeblik en bestuif het met wat bloem. Zet het tijdens het maken van het deeg in de koelkast. Roer in een kom de gesmolten boter, de suiker, de vanillesuiker en het zout zacht en schuimig. Roer er één voor één de eieren door, voeg het volgende ei pas toe als alles helemaal door elkaar gemengd is. Roer het minstens 10 minuten. Roer er pas daarna in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel door en voeg 2 eetlepels melk toe tot het deeg nat genoeg is. Voeg tot slot de abrikozen toe. Schep het deeg in het cakeblik. Plaats het rooster laag in de oven en bak de cake goudbruin in 50 minuten bij 150-160 °C. Laat de cake afkoelen en proeven maar!





1 opmerking: