woensdag 5 juni 2013

Once upon a time in Rome: Day 2

Vandaag schrijf ik weer verder aan mijn reisverslag over Rome. We begonnen deze dag meteen met de zwaarste wandeling van de hele week, maar persoonlijk vond ik deze wandeling misschien ook wel de leukste. Lees snel verder voor het verslag van dag 2.We begonnen bij, jawel, een kerk: de Gesu. Deze is opgericht door de jezuïten, bekend om theatrale kerken. Dat was dan ook te zien. De hele kerk hangt vol met gouden versieren, staat vol met beelden en is versierd met schilderingen.

Plafond van de Gezu

Daarna liepen we verder naar het Piazza della Minerva, waar onder andere het beroemde Bernini olifantje staat. Bij een olifantje moest ik denken aan iets heel kleins, maar de olifant met de obelisk op zijn rug is zo'n 13 meter hoog. Helemaal niet zo klein dus. 

Bernini olifantje

Een van de dingen die je toch wel gezien moet hebben als je klassieke talen hebt is het Pantheon. Het Pantheon is gebouwd door de Romeinen en heeft een enorme koepel in het midden. De koepel is echter zo groot dat het niet mogelijk was hem dicht te maken, daarom zit er een gat van negen meter. Gelukkig regent het niet zo vaak in Rome!

Voorkant van het Pantheon

De koepel met het gat van 9 meter


Wat we ook bezochten tijdens deze wandelingen is de Ara Pacis. De Ara Pacis is opgericht door Augustus, de eerste Romeinse keizer. Dit monument werd opgericht voor de 'eeuwige vrede' waar Augustus voor zorgde, nadat er bijna een eeuw lang burgeroorlogen waren geweest. Vroeger was de Ara Pacis onderdeel van een enorme zonnewijzer met een obelisk. Op de geboortedag van Augustus viel de schaduw van de obelisk precies op de Ara Pacis. Nu hebben ze de Ara Pacis verplaatst (vraag me niet hoe) en er een museum omgebouwd. Ik vond het best indrukwekkend om te zien, omdat we er best veel over moesten leren.

Zo zag een deel van Rome eruit in de Romeinse tijd. Dat witte vierkantje in het midden is de zonnewijzer en rechts inimini de Ara Pacis

De godin Roma afgebeeld met 2 kinderen (vruchtbaarheid), een waternimf en een luchtgodin. Dit staat allemaal voor Italië en Rome. (Afbeelding op de Ara Pacis)


Helemaal aan het einde van de wandeling moest ik mijn presentatie geven over het Piazza Navona. Het piazza Navona was vroeger een stadion waardoor het een enorm groot plein is met een aparte, ovale vorm. In het midden staat een enorme fontein, de Vierstromenfontein, en aan de uiteindes staan ook fonteinen. Het hele plein is omgeven door gezellige, maar dure café's.

 De Neptunusfontein op het Piazza Navona


's Middags stond Galleria Borghese op het programma. Deze villa wordt omgeven door een enorm park, waar je lekker kan zitten (zeker aan te raden). Dit museum is misschien wel één van de hoogtepunten van Rome en zeker aan te raden. Hier mochten we alleen geen foto's maken. Let wel op. Bij ons was het museum t/m vrijdag al uitverkocht (het was dinsdag). Je moet dus zeker ruim van te voren reserveren.

Tot slot hebben we ook nog meer kerken bezocht tijdens deze eerste en ook tijdens de tweede wandeling, maar volgens mij is het niet zo interessant om over elke kerk wat te vertellen. De foto's zeggen vast genoeg over alle rijkdom van het geloof.

S. Ignatio, het plafond. In deze kerk is ook een koepel geschilderd. Als je aan het begin van de kerk staat lijkt hij levensecht, maar van achteren blijkt het allemaal gezichtsbedrog.

Plafond van de S. Maria sopra Minerva

 Kapel van de S. Maria della Vittoria

Dezelfde kapel in de S. Maria della Vittoria

Mooi einde van de laatste wandeling op dinsdag.

's Avonds mochten we zelf weten waar we gingen eten. Is het jullie ooit opgevallen dat de obers in Italië nog al vreemd zijn? 

Geniet van het mooie weer. Xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten