maandag 24 juni 2013

Once upon a time in Rome: Day 3

Vandaag maakte ik eindelijk mijn laatste proefwerk als laatste van de hele school. Maar nu is het dan eindelijk echt vakantie! Morgen alleen nog boeken inleveren en genieten maar. Dit betekent ook dat ik eindelijk weer tijd heb om verder te schrijven aan mijn reisverslag. Lees daarom snel verder voor dag drie om alvast lekker in de vakantiestemming te komen.
 

's Ochtends bezochten we weer wat kerken en doopkapellen. Maar deze keer waren het ook een paar bijzondere kerken. Onder andere bezochten we de Santi Quattro Coronati. Hier zitten nog nonnen waar je geld aan geeft en dan doen ze de deur open. Ook moet je aanbellen om naar de binnenplaats te kunnen. Verder bezochten we de Sant Clemente, een kerk die uit verschillende lagen bestaat. De onderste laag is ondergronds en werd gebruikt voor de Mitrasverering. Daarboven is de oorspronkelijke kerk. In de Romeinse tijd was de Sant Clemente een huis, waar men in het geheim christelijke missen hielden. Later werd het een katholieke kerk zoals we nu kennen.
  

 
Santi Quattro Coronati, een middeleeuwse fresco van Constantijn
 
Santi Quattro Coronati, een van de plaatjes van het 'stipverhaal'

 Die middag gingen we naar Vaticaanstad. Het was echt enorm druk en overal waar je keek waren mensen. Later bleek dat woensdag de audiëntie dag van de paus was. Dan mogen mensen de paus ontmoeten. We zouden op het plein voor de Sint Pieter lunchen, maar omdat het te druk was, gingen we naar de Engelenburcht. Op het gras daar kan je gezellig zitten, dus zeker een aanrader. Ook in de Vaticaanse musea was het op zijn zachts gezegd druk. Overal liep je echt voetje voor voetje door de musea, waardoor je niet alles kon zien. Best jammer, maar ik ga zeker een keertje terug.
 
  Vaticaanse musea, schildering van Rafael
 
Vaticaanse musea, Laocoön 
Dit beeld zie je in alle boeken van Latijn/Grieks enz. In het echt was hij toch een stuk kleiner.


 Toen we na wat vertraging naar de Sint Pieter liepen was hij al dicht. Dus verliet ik Rome zonder de Sint Pieter gezien te hebben, wat toch wel tegenviel. Maar dat is nog wel een reden om terug te gaan.
 
Na een lange dag en met hele zere voeten sloten we onze laatste avond in Rome af met eten in Trastevere, een wijk aan de overkant van de Tiber.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten