Nog maar 7 dagen tot kerst! Het is ongelooflijk hoe snel de tijd gaat. Op eerste kerstdag hebben we altijd een diner met hele familie van mijn vaders kant. Iedereen maakt altijd iets. Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het Grand Dessert. Tijd dus om alvast wat dingen uit te proberen, waaronder deze chocolade-cranberry taart. Lees verder voor het recept!
Ingrediƫnten:
8 eieren gesplitst (eggs,split)
200 gram suiker (sugar)
50 gram gezouten boter (salted butter)
60 gram cacaopoeder (cocoa powder)
1 eetlepel koekkruiden (mixed spice)
100 gram bloem (flour)
100 gram cranberrycompote
100 gram mascarpone
250 gram pure chocolade (dark chocolate)
200 milliliter slagroom (whipped cream)
springvorm 24 cm ingevet
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers schuimig met 100 gram van de suiker.
Preheat the oven to 180°C. Whip the egg yolks with 100 grams of sugar.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf met de rest van de suiker.
Whip the egg whites with the rest of the sugar.
Verwarm de boter en chocolade samen tot beide gesmolten zijn. Laat niet te heet worden, anders verbrandt de chocolade.
Melt the butter and 50 grams of the chocolate untill they are melted. Don't let it be to hot. Otherwise the chocolate will burn.
Melt the butter and 50 grams of the chocolate untill they are melted. Don't let it be to hot. Otherwise the chocolate will burn.
Zeef de cacao, koekkruiden en bloem boven de eidooiers en schep alles rustig door elkaar. Klop het chocolade-botermengsel erdoor tot alles goed is vermengd. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoorheen. Voeg eerst een klein beetje toe (familie maken) tot het makkelijk doorroert en voeg daarna de rest toe.
Sieve the cacao, the miced spice and the flour and add them to the egg yolks. Mix it. Add the chocolate/butter and mix again. Finally add the egg whites. Start with a small part and mix it well. When it's well mixed and already a little bit fluffy, add the rest.
Giet het beslag in de springvorm en bak in circa 60 minuten gaar onder in de oven. Laat de taart afkoelen op een rooster.
Fill the spring cake tin with the mixture and bake it for 60 minutes. Let it cool down.
Roer de cranberrycompote goed los met de mascarpone. Laat voor het glazuur de chocolade in de slagroom smelten op een lage stand en roer goed door. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
Mix the cranberrycompote with the marcarpone. Heat the whipped cream at a low temperature and let the chocolate melt in it. Let it cool down 'till it's lukewarm.
Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderkant met de cranberryroom. Leg de bovenkant erop.
Cutt the cake in half en spread the cranberrycream on top of it. Put the top on it.
Zet de taart op het rooster boven een pan op een bakplaat. Giet het chocoladeglazuur over de taart en strijk met een groot mes de bovenkant glad. Laat overtollig glazuur wegvloeien langs de zijkant van de taart.
Put the cake on a coaster and pour the glaze over the cake. Let the remains drip of.
En je taart is klaar. Ik moet alleen nog een leuke decoratie verzinnen. Maar dat zijn nog een paar kleine details. Tips zijn altijd welkom. Wel zou ik een paar kleine aanpassingen aan het recept toegevoegen. Zo heb ik in dit recept 250 gr cranberrycompote genomen en 250 gr. mascarpone. Ook zou ik nog wat sinaasappelsap (of alcohol) over de bodem gieten zodat het wat minder droog wordt.
And you're ready. I only need some decorations to finish it of. Tips are more than welcome. I should add some changes to the recipe. I used 250 gr. of cranberrycompote and mascarpone. And I should also add orange juice or alcohol to drip over the bottom.
Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog.
BeantwoordenVerwijderenIf you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.